Wybierz język:
Czcionka
Kontrast

Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Dieta podstawowa

GRUDZIEŃ 2023

<strong>01.12 Piątek</strong>

Kaloryczność: 2355 kcal

 BIAŁKO 121,81 g;  TŁUSZCZE 82,66 g;  WĘGLOWODANY 292,26 g


ŚNIADANIE


SKŁAD:

  • CHLEB GRAHAM  (1 KROMKA) 30 G  /alergeny: gluten/
  • CHLEB PSZENNO-ŻYTNI (2 KROMKI) 70 G  /alergeny: gluten/
  • KAWA ZBOŻOWA 200 G  /alergeny: gluten; mleko/
  • MASŁO NATURALNE 20 G  /alergeny: mleko/
  • MLECZNA Z KASZA JECZMIENNA 300 ML  /alergeny: gluten; mleko/
  • OGÓREK ŚWIEŻY 70 G 
  • POWIDŁA 25 G 
  • TWARÓG 120 G  /alergeny: mleko/

     Kaloryczność: 851 kcal

BIAŁKO 38,36 g;  TŁUSZCZE 32,79 g;  WĘGLOWODANY 102,37 g


OBIAD


SKŁAD:

  • BARSZCZ Z ZIEMNIAKAMI 400 ML  /alergeny: gluten; mleko; seler/
  • PIEROGI LENIWE 300 G  /alergeny: gluten; jaja; mleko/
  • JOGURT NATURALNY 150 G  /alergeny: mleko/
  • KOMPOT OWOCOWY 200 ML 

     Kaloryczność: 952 kcal

BIAŁKO 58,02 g;  TŁUSZCZE 24,43 g;  WĘGLOWODANY 129,59 g


KOLACJA


SKŁAD:

  • CHLEB GRAHAM  (1 KROMKA) 30 G  /alergeny: gluten/
  • CHLEB PSZENNO-ŻYTNI (2 KROMKI) 70 G  /alergeny: gluten/
  • HERBATA 200 G 
  • JAJKO Z WARZYWAMI W GALARECIE 100 G  /alergeny: gluten; jaja; seler; gorczyca/
  • MASŁO NATURALNE 20 G  /alergeny: mleko/
  • OGÓREK ŚWIEŻY 70 G 
  • SZYNKA ŚNIADANIOWA 50 G  /alergeny: gluten; seler; gorczyca/

Kaloryczność: 552 kcal

BIAŁKO 25,43 g;  TŁUSZCZE 25,44 g;  WĘGLOWODANY 60,30 g

<strong>02.12 Sobota</strong>

Kaloryczność: 2417 kcal

BIAŁKO 113,34 g;  TŁUSZCZE 91,70 g;  WĘGLOWODANY 301,38 g


ŚNIADANIE


SKŁAD:

  • CHLEB GRAHAM  (1 KROMKA) 30 G  /alergeny: gluten/
  • CHLEB PSZENNO-ŻYTNI (2 KROMKI) 70 G  /alergeny: gluten/
  • DŻEM 25 G 
  • KAWA ZBOŻOWA 200 G  /alergeny: gluten; mleko/
  • MASŁO NATURALNE 20 G  /alergeny: mleko/
  • MLECZNA Z RYŻEM 300 ML  /alergeny: mleko/
  • POLĘDWICA SOPOCKA 70 G  /alergeny: soja/
  • POMIDOR 100 G 

Kaloryczność: 821 kcal

 BIAŁKO 33,78 g;  TŁUSZCZE 30,65 g;  WĘGLOWODANY 105,06 g


OBIAD


SKŁAD:

  • JABŁKO 200 G 
  • KURCZAK GOTOWANY – UDO  180 G 
  • MARCHEW GOTOWANA 150 G  /alergeny: gluten; soja/
  • ROSÓŁ Z MAKARONEM 400 ML  /alergeny: gluten; seler/
  • SOS PIETRUSZKOWY 100 G  /alergeny: gluten; mleko; seler/
  • ZIEMNIAKI 200 G 

   Kaloryczność: 928 kcal

BIAŁKO 50,93 g;  TŁUSZCZE 27,66 g;  WĘGLOWODANY 130,71 g


KOLACJA


SKŁAD:

  • CHLEB GRAHAM  (1 KROMKA) 30 G  /alergeny: gluten/
  • CHLEB PSZENNO-ŻYTNI (2 KROMKI) 70 G  /alergeny: gluten/
  • HERBATA 200 G 
  • JOGURT NATURALNY 150 G  /alergeny: mleko/
  • MASŁO NATURALNE 20 G  /alergeny: mleko/
  • OGÓREK ŚWIEŻY 70 G 
  • SER ŻÓŁTY 50 G  /alergeny: mleko/

   Kaloryczność: 668 kcal

BIAŁKO 28,63 g;  TŁUSZCZE 33,39 g;  WĘGLOWODANY 65,61 g

<strong>03.12. Niedziela</strong>

Kaloryczność: 2226 kcal

BIAŁKO 110,38 g;  TŁUSZCZE 85,66 g;  WĘGLOWODANY 261,73 g


ŚNIADANIE


SKŁAD:

  • SZYNKA ŚNIADANIOWA 70 G  /alergeny: gluten; seler; gorczyca/
  • MAŚLANKA 200 ML  /alergeny: mleko/
  • OGÓREK ŚWIEŻY 70 G 
  • DŻEM 25 G 
  • CHLEB PSZENNO-ŻYTNI (2 KROMKI) 70 G  /alergeny: gluten/
  • CHLEB GRAHAM  (1 KROMKA) 30 G  /alergeny: gluten/
  • MASŁO NATURALNE 20 G  /alergeny: mleko/
  • KAWA ZBOŻOWA 200 G  /alergeny: gluten; mleko/

   Kaloryczność: 620 kcal

BIAŁKO 25,26 g;  TŁUSZCZE 22,65 g;  WĘGLOWODANY 75,31 g


OBIAD


SKŁAD:

  • BROKUŁOWA  400 ML  /alergeny: gluten; mleko; seler/
  • SCHAB GOTOWANY 100 G 
  • SOS PIETRUSZKOWY 100 G  /alergeny: gluten; mleko; seler/
  • KAPUSTA CZERWONA GOTOWANA 150 G 
  • KASZA JĘCZMIENNA 200 G  /alergeny: gluten/
  • JOGURT OWOCOWY 150 G  /alergeny: gluten; mleko/

Kaloryczność: 888 kcal

BIAŁKO 50,98 g;  TŁUSZCZE 27,69 g;  WĘGLOWODANY 119,03 g


KOLACJA


SKŁAD:

  • TWARÓG 120 G  /alergeny: mleko/
  • SZYNKA WIEPRZOWA GOTOWANA 50 G  /alergeny: soja/
  • POWIDŁA 25 G 
  • CHLEB PSZENNO-ŻYTNI (2 KROMKI) 70 G  /alergeny: gluten/
  • CHLEB GRAHAM  (1 KROMKA) 30 G  /alergeny: gluten/
  • MASŁO NATURALNE 20 G  /alergeny: mleko/
  • HERBATA 200 G 

Kaloryczność: 718 kcal

BIAŁKO 34,14 g;  TŁUSZCZE 35,32 g;  WĘGLOWODANY 67,39 g

<strong>04.12 Poniedziałek</strong>

Kaloryczność: 2360 kcal

BIAŁKO 96,28 g;  TŁUSZCZE 88,13 g;  WĘGLOWODANY 321,17 g


ŚNIADANIE


SKŁAD:

  • MLECZNA Z KASZĄ JECZMIENNĄ 300 ML  /alergeny: gluten; mleko/
  • SZYNKOWA 50 G  /alergeny: soja/
  • SER TWAROGOWY TOPIONY 17 G  /alergeny: mleko; gorczyca/
  • OGÓREK KISZONY 80 G 
  • DŻEM 25 G 
  • CHLEB PSZENNO-ŻYTNI (2 KROMKI) 70 G  /alergeny: gluten/
  • CHLEB GRAHAM  (1 KROMKA) 30 G  /alergeny: gluten/
  • MASŁO NATURALNE 20 G  /alergeny: mleko/
  • KAWA ZBOŻOWA 200 G  /alergeny: gluten; mleko/

     Kaloryczność: 830 kcal

BIAŁKO 27,46 g;  TŁUSZCZE 36,95 g;  WĘGLOWODANY 98,81 g


OBIAD


SKŁAD:

  • FASOLOWA 400 ML  /alergeny: gluten; seler/
  • GULASZ  MIĘSNO  JARZYNOWY DIETETYCZNY 200 G (G)  /alergeny: gluten; mleko; seler/
  • ZIEMNIAKI 200 G 
  • JABŁKO 200 G 
  • KOMPOT OWOCOWY 200 ML 

     Kaloryczność: 923 kcal

 BIAŁKO 46,26 g;  TŁUSZCZE 18,12 g;  WĘGLOWODANY 164,60 g


KOLACJA


SKŁAD:

  • POLĘDWICA  DROBIOWA   70 G  /alergeny: soja/
  • JAJKO  /alergeny: jaja/
  • POMIDOR 100 G 
  • CHLEB PSZENNO-ŻYTNI (2 KROMKI) 70 G  /alergeny: gluten/
  • CHLEB GRAHAM  (1 KROMKA) 30 G  /alergeny: gluten/
  • MASŁO NATURALNE 20 G  /alergeny: mleko/
  • HERBATA 200 G 

Kaloryczność: 607 kcal

BIAŁKO 22,56 g;  TŁUSZCZE 33,06 g;  WĘGLOWODANY 57,76 g

<strong>05.12 Wtorek</strong>

Kaloryczność: 2426 kcal

BIAŁKO 104,79 g; TŁUSZCZE 92,06 g; WĘGLOWODANY 312,32 g


ŚNIADANIE


SKŁAD:

  • MLECZNA Z RYŻEM 300 ML  /alergeny: mleko/
  • SZYNKA ŚNIADANIOWA 50 G  /alergeny: gluten; seler; gorczyca/
  • POMIDOR 100 G 
  • JOGURT OWOCOWY 150 G  /alergeny: gluten; mleko/
  • CHLEB PSZENNO-ŻYTNI (2 KROMKI) 70 G  /alergeny: gluten/
  • CHLEB GRAHAM  (1 KROMKA) 30 G  /alergeny: gluten/
  • MASŁO NATURALNE 20 G  /alergeny: mleko/
  • KAWA ZBOŻOWA 200 G  /alergeny: gluten; mleko/

     Kaloryczność: 842 kcal

BIAŁKO 31,85 g; TŁUSZCZE 30,63 g; WĘGLOWODANY 113,25 g


OBIAD


SKŁAD:

  • JARZYNOWA DIETETYCZNA 400 ML  /alergeny: gluten; mleko; seler/
  • KOTLET POŻARSKI  /alergeny: gluten; jaja; mleko/
  • SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ 100 G  /alergeny: jaja; mleko; gorczyca/
  • ZIEMNIAKI 200 G  
  • JABŁKO 200 G 

Kaloryczność: 1003 kcal

BIAŁKO 46,90 g; TŁUSZCZE 36,66 g; WĘGLOWODANY 134,31 g


KOLACJA


SKŁAD:

  • POLĘDWICA SOPOCKA 50 G /alergeny: soja/
  • TWARÓG W PLASTRACH 50 G  /alergeny: mleko/
  • DŻEM 25 G 
  • CHLEB PSZENNO-ŻYTNI (2 KROMKI) 70 G  /alergeny: gluten/
  • CHLEB GRAHAM  (1 KROMKA) 30 G  /alergeny: gluten/
  • MASŁO NATURALNE 20 G  /alergeny: mleko/
  • HERBATA 200 G 

   Kaloryczność: 581 kcal

BIAŁKO 26,04 g; TŁUSZCZE 24,77 g; WĘGLOWODANY 64,76 g

<strong>06.12 Środa</strong>

Kaloryczność: 2625 kcal

 BIAŁKO 117,98 g; TŁUSZCZE 97,62 g; WĘGLOWODANY 339,08 g


ŚNIADANIE


SKŁAD:

  • MLECZNA Z MAKARONEM 300 ML  /alergeny: gluten; mleko/
  • SZYNKA WIEPRZOWA GOTOWANA 50 G  /alergeny: soja/
  • OGÓREK KISZONY 80 G 
  • SER HOMOGENIZOWANY 150 G  /alergeny: mleko/
  • CHLEB PSZENNO-ŻYTNI (2 KROMKI) 70 G  /alergeny: gluten/
  • CHLEB GRAHAM  (1 KROMKA) 30 G  /alergeny: gluten/
  • MASŁO NATURALNE 20 G  /alergeny: mleko/
  • KAWA ZBOŻOWA 200 G  /alergeny: gluten; mleko/

     Kaloryczność: 999 kcal

BIAŁKO 50,84 g;  TŁUSZCZE 39,24 g;  WĘGLOWODANY 112,49 g


OBIAD


SKŁAD:

  • POMIDOROWA Z RYŻEM 400 ML  /alergeny: mleko; seler/
  • SCHAB GOTOWANY 100 G 
  • SOS PIETRUSZKOWY 100 G  /alergeny: gluten; mleko; seler/
  • SURÓWKA WIELOWARZYWNA 100 G  /alergeny: seler/
  • JABŁKO 200 G 
  • ZIEMNIAKI 200 G 

     Kaloryczność: 915 kcal

BIAŁKO 45,78 g; TŁUSZCZE 28,79 g; WĘGLOWODANY 126,94 g


KOLACJA


SKŁAD:

  • SAŁATKA JARZYNOWA DIETETYCZNA 200 G  /alergeny: jaja; mleko; seler; gorczyca/
  • POLEDWICA DROBIOWA 50 G  /alergeny: soja/
  • CHLEB PSZENNO-ŻYTNI (2 KROMKI) 70 G  /alergeny: gluten/
  • CHLEB GRAHAM  (1 KROMKA) 30 G  /alergeny: gluten/
  • MASŁO NATURALNE 20 G  /alergeny: mleko/
  • HERBATA 200 G 

Kaloryczność: 711 kcal

BIAŁKO 21,36 g;  TŁUSZCZE 29,59 g;  WĘGLOWODANY 99,65 g

<strong>07.12 Czwartek</strong>

Kaloryczność: 2216 kcal

BIAŁKO 96,37 g;  TŁUSZCZE 81,97 g;  WĘGLOWODANY 286,25 g


ŚNIADANIE


SKŁAD:

  • MLECZNA Z ZACIERKĄ 300 ML  /alergeny: gluten; jaja; mleko/
  • SZYNKOWA 50 G  /alergeny: soja/
  • OGÓREK KISZONY 80 G 
  • POWIDŁA 25 G 
  • CHLEB PSZENNO-ŻYTNI (2 KROMKI) 70 G  /alergeny: gluten/
  • CHLEB GRAHAM  (1 KROMKA) 30 G  /alergeny: gluten/
  • MASŁO NATURALNE 20 G  /alergeny: mleko/
  • KAWA ZBOŻOWA 200 G  /alergeny: gluten; mleko/

     Kaloryczność: 771 kcal

BIAŁKO 27,49 g;  TŁUSZCZE 32,49 g;  WĘGLOWODANY 94,45 g


OBIAD


SKŁAD:

  • KAPUŚNIAK Z KISZONEJ KAPUSTY 400 ML  /alergeny: gluten; seler/
  • PIECZEŃ RZYMSKA 120 G  /alergeny: gluten; jaja; seler; gorczyca/
  • SOS PIECZENIOWY 100 G  /alergeny: gluten; soja/
  • BURAKI GOTOWANE 120 G (G) 
  • ZIEMNIAKI 200 G 
  • JOGURT NATURALNY 150 G  /alergeny: mleko/

     Kaloryczność: 911 kcal

BIAŁKO 41,81 g;  TŁUSZCZE 25,60 g;  WĘGLOWODANY 136,45 g


KOLACJA


SKŁAD:

  • SZYNKA ŚNIADANIOWA 70 G  /alergeny: gluten; seler; gorczyca/
  • TWARÓG W PLASTRACH 50 G  /alergeny: mleko/
  • CHLEB PSZENNO-ŻYTNI (2 KROMKI) 70 G  /alergeny: gluten/
  • CHLEB GRAHAM  (1 KROMKA) 30 G  /alergeny: gluten/
  • MASŁO NATURALNE 20 G  /alergeny: mleko/
  • HERBATA 200 G 

Kaloryczność: 534 kcal

BIAŁKO 27,07 g;  TŁUSZCZE 23,88 g;  WĘGLOWODANY 55,35 g

<strong>08.12 Piątek</strong>

Kaloryczność: 2420 kcal

BIAŁKO 82,83 g; TŁUSZCZE 96,36 g; WĘGLOWODANY 304,88 g


ŚNIADANIE


SKŁAD:

  • MLECZNA Z MAKARONEM 300 ML /alergeny: gluten; mleko/
  • 2 JAJA 100 G  /alergeny: jaja/
  • OGÓREK KISZONY 80 G 
  • DŻEM 25 G 
  • CHLEB PSZENNO-ŻYTNI (2 KROMKI) 70 G  /alergeny: gluten/
  • CHLEB GRAHAM  (1 KROMKA) 30 G  /alergeny: gluten/
  • MASŁO NATURALNE 20 G  /alergeny: mleko/
  • KAWA ZBOŻOWA 200 G  /alergeny: gluten; mleko/

     Kaloryczność: 804 kcal

BIAŁKO 30,94 g; TŁUSZCZE 33,79 g; WĘGLOWODANY 96,07 g


OBIAD


SKŁAD:

  • KRUPNIK 400 ML  /alergeny: gluten; mleko; seler/
  • NALEŚNIKI Z TWAROGIEM I BRZOSKWINIAMI 300 G  /alergeny: gluten; jaja; mleko/
  • JABŁKO 200 G 
  • HERBATA 200 ML

     Kaloryczność: 968 kcal

BIAŁKO 28,61 g;  TŁUSZCZE 28,05 g;  WĘGLOWODANY 145,82 g


KOLACJA


SKŁAD:

  • SER ŻÓŁTY  30 G  /alergeny: mleko/
  • SZYNKA WIEPRZOWA GOTOWANA 50 G  /alergeny: soja/
  • DŻEM 25 G 
  • CHLEB PSZENNO-ŻYTNI (2 KROMKI) 70 G  /alergeny: gluten/
  • CHLEB GRAHAM  (1 KROMKA) 30 G  /alergeny: gluten/
  • MASŁO NATURALNE 20 G  /alergeny: mleko/
  • HERBATA 200 G 

Kaloryczność: 648 kcal

 BIAŁKO 23,28 g;  TŁUSZCZE 34,52 g;  WĘGLOWODANY 62,99 g

<strong>09.12 Sobota</strong>

Kaloryczność: 2361 kcal

BIAŁKO 99,40 g;  TŁUSZCZE 88,24 g;  WĘGLOWODANY 308,95 g


ŚNIADANIE


SKŁAD:

  • MLECZNA Z RYŻEM 300 ML  /alergeny: mleko/
  • SZYNKA ŚNIADANIOWA 50 G  /alergeny: gluten; seler; gorczyca/
  • OGÓREK KISZONY 80 G 
  • JOGURT OWOCOWY 150 G  /alergeny: gluten; mleko/
  • CHLEB PSZENNO-ŻYTNI (2 KROMKI) 70 G  /alergeny: gluten/
  • CHLEB GRAHAM  (1 KROMKA) 30 G  /alergeny: gluten/
  • MASŁO NATURALNE 20 G  /alergeny: mleko/
  • KAWA ZBOŻOWA 200 G  /alergeny: gluten; mleko/

Kaloryczność: 836 kcal

BIAŁKO 31,75 g;  TŁUSZCZE 30,51 g;  WĘGLOWODANY 111,17 g


OBIAD


SKŁAD:

  • ROSÓŁ Z MAKARONEM 400 ML  /alergeny: gluten; seler/
  • KURCZAK GOTOWANY – UDO  180 G (G) 
  • SOS JARZYNOWY 100 G  /alergeny: gluten; mleko; seler/
  • MARCHEW Z GROSZKIEM 150 G  /alergeny: gluten; soja/
  • ZIEMNIAKI 200 G 
  • JABŁKO 200 G 
  • HERBATA 200 ML

Kaloryczność: 943 kcal

BIAŁKO 52,01 g;  TŁUSZCZE 27,61 g;  WĘGLOWODANY 134,01 g


KOLACJA


SKŁAD:

  • SZYNKOWA 50 G  /alergeny: soja/
  • SER TOPIONY 17,5 G  /alergeny: mleko/
  • DŻEM 25 G 
  • CHLEB PSZENNO-ŻYTNI (2 KROMKI) 70 G  /alergeny: gluten/
  • CHLEB GRAHAM  (1 KROMKA) 30 G  /alergeny: gluten/
  • MASŁO NATURALNE 20 G  /alergeny: mleko/
  • HERBATA 200 G 

Kaloryczność: 582 kcal

BIAŁKO 15,64 g;  TŁUSZCZE 30,12 g;  WĘGLOWODANY 63,77 g

<strong>10.12 Niedziela</strong>

Kaloryczność: 2292 kcal

BIAŁKO 95,70 g;  TŁUSZCZE 97,08 g;  WĘGLOWODANY 263,44 g


ŚNIADANIE


SKŁAD:

  • JOGURT NATURALNY 150 G  /alergeny: mleko/
  • SZYNKÓWKA 50 G  /alergeny: gluten; soja; seler/
  • POWIDŁA 25 G 
  • CHLEB PSZENNO-ŻYTNI (2 KROMKI) 70 G  /alergeny: gluten/
  • CHLEB GRAHAM  (1 KROMKA) 30 G  /alergeny: gluten/
  • MASŁO NATURALNE 20 G  /alergeny: mleko/
  • KAWA ZBOŻOWA 200 G  /alergeny: gluten; mleko/

Kaloryczność: 693 kcal

BIAŁKO 23,09 g;  TŁUSZCZE 33,57 g;  WĘGLOWODANY 76,21 g


OBIAD


SKŁAD:

  • POMIDOROWA Z MAKARONEM 400 ML  /alergeny: gluten; soja; mleko; seler/
  • SCHAB GOTOWANY 100 G 
  • SOS ŚMIETANOWY 100 G  /alergeny: gluten; mleko; seler/
  • BURAKI GOTOWANE 120 G (G) 
  • KASZA JĘCZMIENNA 200 G  /alergeny: gluten/
  • JABŁKO 200 G 
  • HERBATA 200 ML

Kaloryczność: 957 kcal

BIAŁKO 46,72 g;  TŁUSZCZE 27,04 g;  WĘGLOWODANY 133,10 g


KOLACJA


SKŁAD:

  • 2 JAJA 100 G  /alergeny: jaja/
  • SZYNKA WIEPRZOWA GOTOWANA 50 G  /alergeny: soja/
  • CHLEB PSZENNO-ŻYTNI (2 KROMKI) 70 G  /alergeny: gluten/
  • CHLEB GRAHAM  (1 KROMKA) 30 G  /alergeny: gluten/
  • MASŁO NATURALNE 20 G  /alergeny: mleko/
  • HERBATA 200 G 

Kaloryczność: 642 kcal

BIAŁKO 25,89 g;  TŁUSZCZE 36,47 g;  WĘGLOWODANY 54,13 g

<strong>11.12 Poniedziałek</strong>

Kaloryczność: 2369 kcal

BIAŁKO 101,72 g;  TŁUSZCZE 92,79 g;  WĘGLOWODANY 294,66 g


ŚNIADANIE


SKŁAD:

  • MLECZNA Z ZACIERKĄ 300 ML  /alergeny: gluten; jaja; mleko/
  • POLEDWICA DROBIOWA 50 G  /alergeny: soja/
  • TWARÓG W PLASTRACH 50 G  /alergeny: mleko/
  • OGÓREK KISZONY 80 G 
  • DŻEM 25 G 
  • CHLEB PSZENNO-ŻYTNI (2 KROMKI) 70 G  /alergeny: gluten/
  • CHLEB GRAHAM  (1 KROMKA) 30 G  /alergeny: gluten/
  • MASŁO NATURALNE 20 G  /alergeny: mleko/
  • KAWA ZBOŻOWA 200 G  /alergeny: gluten; mleko/

     Kaloryczność: 838 kcal

BIAŁKO 36,84 g;  TŁUSZCZE 34,84 g;  WĘGLOWODANY 96,30 g


OBIAD


SKŁAD:

  • OGÓRKOWA 400 ML  /alergeny: gluten; mleko; seler/
  • GULASZ Z SZYNKI WIEPRZOWEJ 200 G  /alergeny: gluten; seler; gorczyca/
  • SURÓWKA WIELOWARZYWNA 100 G  /alergeny: seler/
  • ZIEMNIAKI 200 G 
  • JABŁKO 200 G 
  • HERBATA 200 ML

Kaloryczność: 864 kcal

BIAŁKO 43,49 g;  TŁUSZCZE 25,38 g;  WĘGLOWODANY 124,60 g


KOLACJA


SKŁAD:

  • SZYNKÓWKA 50 G  /alergeny: gluten; soja; seler/
  • JOGURT NATURALNY 150 G  /alergeny: mleko/
  • DŻEM 25 G 
  • CHLEB PSZENNO-ŻYTNI (2 KROMKI) 70 G  /alergeny: gluten/
  • CHLEB GRAHAM  (1 KROMKA) 30 G  /alergeny: gluten/
  • MASŁO NATURALNE 20 G  /alergeny: mleko/
  • HERBATA 200 G 

Kaloryczność: 667 kcal

BIAŁKO 21,39 g;  TŁUSZCZE 32,57 g;  WĘGLOWODANY 73,76 g

<strong>12.12 Wtorek</strong>

Kaloryczność: 2524 kcal

BIAŁKO 108,32 g;  TŁUSZCZE 93,54 g;  WĘGLOWODANY 328,65 g


ŚNIADANIE


SKŁAD:

  • MLECZNA Z RYŻEM 300 ML  /alergeny: mleko/
  • TWARÓG 120 G  /alergeny: mleko/
  • KRAKOWSKA 30 G  /alergeny: gluten; soja; seler; gorczyca/
  • JABŁKO 200 G 
  • CHLEB PSZENNO-ŻYTNI (2 KROMKI) 70 G  /alergeny: gluten/
  • CHLEB GRAHAM  (1 KROMKA) 30 G  /alergeny: gluten/
  • MASŁO NATURALNE 20 G  /alergeny: mleko/
  • KAWA ZBOŻOWA 200 G  /alergeny: gluten; mleko/

     Kaloryczność: 969 kcal

BIAŁKO 42,88 g;  TŁUSZCZE 37,74 g;  WĘGLOWODANY 113,55 g


OBIAD


SKŁAD:

  • SELEROWA 400 ML  /alergeny: gluten; mleko; seler/
  • ROLADKA DROBIOWA Z WARZYWAMI 120 G  /alergeny: gluten; jaja/
  • SOS JARZYNOWY 100 G  /alergeny: gluten; mleko; seler/
  • BURACZKI 120 G 
  • ZIEMNIAKI 200 G 
  • JOGURT OWOCOWY 150 G  /alergeny: gluten; mleko/
  • HERBATA 200 ML

     Kaloryczność: 975 kcal

BIAŁKO 50,71 g;  TŁUSZCZE 25,48 g;  WĘGLOWODANY 151,26 g


KOLACJA


SKŁAD:

  • SZYNKOWA 50 G  /alergeny: soja/
  • SER TWAROGOWY TOPIONY 17 G  /alergeny: mleko; gorczyca/
  • POWIDŁA 25 G 
  • CHLEB PSZENNO-ŻYTNI (2 KROMKI) 70 G  /alergeny: gluten/
  • CHLEB GRAHAM  (1 KROMKA) 30 G  /alergeny: gluten/
  • MASŁO NATURALNE 20 G  /alergeny: mleko/
  • HERBATA 200 G 

Kaloryczność: 580 kcal

BIAŁKO 14,73 g;  TŁUSZCZE 30,32 g;  WĘGLOWODANY 63,84 g

<strong>13.12 Środa</strong>

Kaloryczność: 2431 kcal

BIAŁKO 89,22 g;  TŁUSZCZE 94,22 g;  WĘGLOWODANY 327,46 g


ŚNIADANIE


SKŁAD:

  • MLECZNA Z ZACIERKĄ 300 ML  /alergeny: gluten; jaja; mleko/
  • SZYNKA ŚNIADANIOWA 50 G  /alergeny: gluten; seler; gorczyca/
  • OGÓREK KISZONY 80 G 
  • JOGURT NATURALNY 150 G  /alergeny: mleko/
  • CHLEB PSZENNO-ŻYTNI (2 KROMKI) 70 G  /alergeny: gluten/
  • CHLEB GRAHAM  (1 KROMKA) 30 G  /alergeny: gluten/
  • MASŁO NATURALNE 20 G  /alergeny: mleko/
  • KAWA ZBOŻOWA 200 G  /alergeny: gluten; mleko/

     Kaloryczność: 790 kcal

BIAŁKO 36,14 g;  TŁUSZCZE 30,74 g;  WĘGLOWODANY 95,37 g


OBIAD


SKŁAD:

  • ZIEMNIACZANA 400 ML  /alergeny: gluten; mleko; seler/
  • GOŁĄBEK W SOSIE POMIDOROWYM 250 G (G)  /alergeny: gluten; mleko/
  • MARCHEW GOTOWANA 150 G (G)  /alergeny: gluten; soja/
  • ZIEMNIAKI 200 G 
  • JABŁKO 200 G 
  • HERBATA 200 ML

     Kaloryczność: 981 kcal

BIAŁKO 29,15 g;  TŁUSZCZE 28,22 g;  WĘGLOWODANY 168,73 g


KOLACJA


SKŁAD:

  • 2 JAJA 100 G  /alergeny: jaja/
  • ŻYWIECKA 30 G  /alergeny: gluten; soja; seler; gorczyca/
  • POWIDŁA 25 G 
  • CHLEB PSZENNO-ŻYTNI (2 KROMKI) 70 G  /alergeny: gluten/
  • CHLEB GRAHAM  (1 KROMKA) 30 G  /alergeny: gluten/
  • MASŁO NATURALNE 20 G  /alergeny: mleko/
  • HERBATA 200 G 

Kaloryczność: 660 kcal

BIAŁKO 23,93 g;  TŁUSZCZE 35,26 g;  WĘGLOWODANY 63,36 g

<strong>14.12 Czwartek</strong>

Kaloryczność: 2428 kcal

BIAŁKO 95,56 g;  TŁUSZCZE 88,81 g;  WĘGLOWODANY 329,94 g


ŚNIADANIE


SKŁAD:

  • MLECZNA Z MAKARONEM 300 ML  /alergeny: gluten; mleko/
  • PASTA Z WĘDLINY 50 G  /alergeny: jaja; soja; gorczyca/
  • OGÓREK KISZONY 80 G 
  • DŻEM 25 G 
  • CHLEB PSZENNO-ŻYTNI (2 KROMKI) 70 G  /alergeny: gluten/
  • CHLEB GRAHAM  (1 KROMKA) 30 G  /alergeny: gluten/
  • MASŁO NATURALNE 20 G  /alergeny: mleko/
  • KAWA ZBOŻOWA 200 G  /alergeny: gluten; mleko/

     Kaloryczność: 772 kcal

BIAŁKO 26,65 g;  TŁUSZCZE 32,29 g;  WĘGLOWODANY 95,90 g


OBIAD


SKŁAD:

  • KAPUŚNIAK 400 ML  /alergeny: gluten; seler/
  • SCHAB DUSZONY 100 G  /alergeny: gluten; mleko/
  • BURAKI GOTOWANE 120 G (G) 
  • ZIEMNIAKI 200 G 
  • JABŁKO 200 G 
  • HERBATA 200 G 

     Kaloryczność: 884 kcal

BIAŁKO 46,00 g;  TŁUSZCZE 25,08 g;  WĘGLOWODANY 124,86 g


KOLACJA


SKŁAD:

  • SAŁATKA JARZYNOWA DIETETYCZNA 200 G  /alergeny: jaja; mleko; seler; gorczyca/
  • SZYNKA WIEPRZOWA GOTOWANA 50 G  /alergeny: soja/
  • POWIDŁA 25 G 
  • CHLEB PSZENNO-ŻYTNI (2 KROMKI) 70 G  /alergeny: gluten/
  • CHLEB GRAHAM  (1 KROMKA) 30 G  /alergeny: gluten/
  • MASŁO NATURALNE 20 G  /alergeny: mleko/
  • HERBATA 200 G 

Kaloryczność: 772 kcal

BIAŁKO 22,91 g;  TŁUSZCZE 31,44 g;  WĘGLOWODANY 109,18 g

<strong>15.12 Piątek</strong>

Kaloryczność: 2451 kcal

BIAŁKO 94,52 g;  TŁUSZCZE 89,91 g;  WĘGLOWODANY 333,04 g


ŚNIADANIE


SKŁAD:

  • MLECZNA Z ZACIERKĄ 300 ML  /alergeny: gluten; jaja; mleko/
  • PASTA JAJECZNO-TWAROGOWA 100 G  /alergeny: jaja; mleko; gorczyca/
  • OGÓREK KISZONY 80 G 
  • DŻEM 25 G 
  • CHLEB PSZENNO-ŻYTNI (2 KROMKI) 70 G  /alergeny: gluten/
  • CHLEB GRAHAM  (1 KROMKA) 30 G  /alergeny: gluten/
  • MASŁO NATURALNE 20 G  /alergeny: mleko/
  • KAWA ZBOŻOWA 200 G  /alergeny: gluten; mleko/

     Kaloryczność: 862 kcal

BIAŁKO 35,97 g;  TŁUSZCZE 37,56 g;  WĘGLOWODANY 96,94 g


OBIAD


SKŁAD:

  • BARSZCZ UKRAIŃSKI 400 ML  /alergeny: gluten; mleko; seler/
  • KLUSKI MAZURSKIE 300 G  /alergeny: gluten; jaja/
  • KAPUSTA KISZONA GOTOWANA 150 G 
  • JOGURT OWOCOWY 150 G  /alergeny: gluten; mleko/
  • HERBATA 200 G 

     Kaloryczność: 977 kcal

BIAŁKO 30,11 g;  TŁUSZCZE 19,38 g;  WĘGLOWODANY 182,77 g


KOLACJA


SKŁAD:

  • SER ŻÓŁTY 50 G  /alergeny: mleko/
  • SZYNKA ŚNIADANIOWA 50 G  /alergeny: gluten; seler; gorczyca/
  • CHLEB PSZENNO-ŻYTNI (2 KROMKI) 70 G  /alergeny: gluten/
  • CHLEB GRAHAM  (1 KROMKA) 30 G  /alergeny: gluten/
  • MASŁO NATURALNE 20 G  /alergeny: mleko/
  • HERBATA 200 G 

Kaloryczność: 612 kcal

BIAŁKO 28,44 g;  TŁUSZCZE 32,97 g;  WĘGLOWODANY 53,33 g

')